Ken je dat? Je bent net de straat uitgereden en er wordt al ruzie gemaakt op de achterbank. Zijn ze net weer stil dan krijg je de vraag of het nog lang duurt, want ze vervelen zich. Bij ons gaat dat niet anders. Het is extra vervelend als je gezellig onderweg bent om met hen iets leuks te gaan doen. Voordat we er zijn heeft de voorpret dan al plaats gemaakt voor frustratie.

Er zijn natuurlijk een hoop spelletjes te bedenken onderweg; Wie ziet als eerst..., De kleur is..., Woorden bedenken met de letters van de nummerborden of Ik ga op reis en neem mee. Zeker bij langere ritten of als je alleen met kinderen reist, is het fijn als ze zichzelf ook kunnen vermaken zonder dat je steeds mee hoeft te doen. Hieronder volgen een paar leuke en handige tips van ons.

 

Zoekzakjes / schattenzakjes

"Ga op zoek naar de kleine speeltjes die verstopt zitten tussen de rijst. Welke vind jij als eerste? Is het de knoop, die prachtige kraal of misschien vind jij wel een ijsje als eerste. In ieder zakje hebben wij weer iets anders verstopt, zo zijn ze allemaal uniek. Op het bijgeleverde kaartje kun je zien wat er in jouw zakje zit."

Ze zijn er in twee verschillende gewichtklassen, die van 200 gram zijn al geschikt voor peuters. die van 300 gram geven wat meer uitdaging en zijn zeker tot een jaar of negen een prima tijdverdrijf. Met de zoekzakjes kun je variëren in de manier van zoeken, zodat de moeilijkheidsgraad gevarieerd kan worden. Je kunt er zelfs wedstrijdjes mee doen. Is je kind gefascineerd door edelstenen? We hebben ook een speciale variant met 16 verschillende edelstenen!

Deze zakjes zijn niet alleen voor in de auto, ze zijn ook prima te gebruiken in allerlei andere situaties: in het restaurant, in de wachtkamer van de dokter of gewoon thuis aan tafel. 

 

Knikkerdoolhofhttps://www.natuurlijkmanon.nl/c-5756002/knikkerdoolhof/

"Friemel de knikker door het doolhof en zoek welke kant hij allemaal op kan."

De knikker zit vast in de stof en kan er niet uit, wel zo veilig dus. De zakjes  zijn geschikt voor jong en oud en ook mensen met een beperking hebben hier  plezier mee. Het voordeel van deze zakjes is ook nog dat ze, door het  formaat en het materiaal, ideaal in je tas en jaszak passen. Wij maken gebruik van vier basis doolhoven, maar ook hier proberen we elk zakje net iets anders te maken. Je kunt de kinderen dus laten wisselen met de doolhoven van broertjes, zusjes of vriend(innet)jes.

 

Kaleidoscoop

Ken je de kaleidoscoop zelf nog van vroeger? Het was een kartonnen koker met een spiegel aan de binnenkant en op het eind kraaltjes. Als je hem ronddraaide kreeg je  prachtig dingen ze zien. Bij ons kaleidoscoop knutselpakket zou je misschien niet gelijk denken aan speelgoed voor in de auto, maar niets is minder waar. Het is wel handig als je  hem in elkaar zet vóór vertrek, want er is hier en daar een druppel lijm nodig. Onze kaleidoscoop kun je zélf vullen met bijvoorbeeld blaadjes, takjes, kralen, veren en nog veel meer leuks. Vulvan te voren kleine bakjes (bijvoorbeeld een opbergkoffertje met vakjes) of zakjes met spullen die er in kunnen en laat je kind zijn ogen uitkijken naar wat voor moois ze zelf hebben gecreëerd.
 

Bijenwasdoeken

Nog zo'n leuk pakket om zelf te maken is onze bijwasdoek. Ook hier geldt dat je beter eerst thuis het eindproduct kunt maken. De doeken zijn ideaal om eten in mee te nemen, het is een duurzaam en herbruikbaar alternatief voor plastic of aluminiumfolie. Ook ideaal voor op de camping, de doeken hoef je alleen onder lauw water af te spoelen en je kunt ze weer gebruiken. Ze besparen ook nog ruimte ten opzichte van plastic bakjes. En zeg nou zelf: een bruine boterham uit zo'n prachtige doek smaakt toch veel lekkerder dan eentje uit aluminiumfolie?

Geen zin om zelf de doeken te maken? geen probleem, stuur ons een mailtje en wij gaan aan de slag.

 

Billendoekjes / snoetenpoetsers

Hoeveel ik de kinderen van tevoren ook te eten geef, binnen 20 minuten krijg ik altijd de vraag: 'Heb je ook wat lekkers mee genomen?' Vragen ze dat nou omdat ik meestal iets lekkers meeneem, of neem ik nou meestal iets lekkers mee omdat ik weet dat ze erom gaan vragen? Eén ding weet ik wel: het is de standaard vraag voor lange autoritten.

Hier gaat er vaak een bakje fruit mee, zoals blauwe bessen, frambozen of bramen, want daar zijn ze gek op. Het nadeel is wel dat fruit zo knoeit, nou ja, het fruit knoeit niet maar mijn kinderen. Kommen we eindelijk aan op onze bestemming, dan zijn die frambozen vingers heerlijk afgeveegd aan die witte legging of die zachte roze blouse. Neem ik broodjes mee (waar ik natuurlijk iets smeerbaars op gedaan heb, want dat blijft langer lekker in de auto) dan zit de chocopasta als een baard en een snor om hun mond tot aan hun oren.

Voor dat soort momenten neem ik een paar van onze billendoekjes (of in deze context liever: snoetenpoetsers) mee. Bewaar ze vochtig in een afsluitbaar bakje en pak ze wanneer je ze nodig hebt. Je handen en gezicht aan zo'n vrolijk doekje afvegen is helemaal geen straf en ze zijn heerlijk zacht.

Ook ideaal als ze onderweg moeten plassen en de eerst volgende wc is pas over 30 kilometer. Daar zit je dan met je kind in je armen langs de kant van de weg en ineens blijkt dat ze niet alleen moeten plassen. Je pakt een papieren zakdoekje, maar het scheurt precies daar waar je het niet wilt en de chaos is compleet. Had je nu maar die billendoekjes meegenomen...

 
Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Over ons

Wij zijn er voor je vanaf de eerste vieze luier, helpen je in periode "waneer mag hij eindelijk naar de basisschool", helpen die friemelhandjes bezig te houden tot dat ze bijna te oud zijn om te knutselen maar dit stiekem toch nog graag samen aan tafel doen. Mis je iets of wil je net wat anders, stuur dan gerust een mailtje.

Contact

Natuurlijk Manon 
Putterweg 46
3851 GD Ermelo
info@natuurlijkmanon.nl
+316(0)23462751

Powered by CCV Shop software webshop