Voor de Bloembommen hebben we de volgende spullen nodig:

zakje Bloemzaadjes 
100 gram Potgrond
100 gram Bentoniet 
2 gram Chilipoeder
mengkom
bekertje water

Zet al je spullen van te voren klaar dat werkt het makkelijkst. Meng  alle ingrediënten behalve het water in de mengkom. Pas op met de chilipoeder in je eten is het lekker maar zo   is het toch wat pittig, de chilipoeder zorgt er voor dat kleine beestjes je bloembommen straks ook met rust laten.

Als alles goed door elkaar gemengd is gaan we steeds een klein beetje water toevoegen tot het aanvoelt tot klei en je er mooie ballen van kan maken. Heb je per ongeluk te veel water er bij gedaan? Doe er dan nog wat potgrond bij, heb je dat niet in huis dan kan je ook een beetje aarde uit de tuin gebruiken (wel eerst even aan een volwassene vragen).

En nu maar ballen draaien! Je kan ze net zo groot of klein maken als je zelf wilt. Als je kleine maakt heb je straks meer uit te gooien en bij grote groeien er meer bloemen uit 1 bom. Heb je ze klaar dan kan je ze bewaren in een eierdoosje.  Laat ze een  nacht drogen en de volgende dag kan je ze al uitgaan strooien.

Je hoeft de bloembommen niet in graven want je bom bestaat namelijk al uit aarde en bentoniet, bentoniet is een klei soort hierdoor worden de bommen zo stevig. Wij maken gebruik van de biologische variant en niet schadelijk voor het milieu. Nu is het alleen nog wachten op een goede regenbui.

 

wil je deze bloem bommen graag een keer maken maar wil je niet alles zelf aanschaffen.  KLIK HIER om een kant en klaar pakket te bestellen

 
Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Over ons

Wij zijn er voor je vanaf de eerste vieze luier, helpen je in periode "waneer mag hij eindelijk naar de basisschool", helpen die friemelhandjes bezig te houden tot dat ze bijna te oud zijn om te knutselen maar dit stiekem toch nog graag samen aan tafel doen. Mis je iets of wil je net wat anders, stuur dan gerust een mailtje.

Contact

Natuurlijk Manon 
Putterweg 46
3851 GD Ermelo
info@natuurlijkmanon.nl
+316(0)23462751

Powered by CCV Shop software webshop