Voor het groeipapier hebben we de volgende spullen voor je ingepakt,

bloemzaadjes
schepraam
papier (optioneel crêpepapier )
bak groter dan je schepraam
staafmixer/ keukenmixer
theedoeken
eventueel vormpjes

                                           


Als je alles van te voren klaar, zet kan je tijdens je werk niet misgrijpen.

 We beginnen met een leuk werkje, papier versnipperen! Je kunt hier van alles voor gebruiken, kranten, eierdozen, wc rollen en bijvoorbeeld reclame folders Je kunt ook papier uit de papierversnipperaar gebruiken als je die hebt. Wil je dat je papier straks een kleurtje heeft doe het crêpepapier er bij. Liever een andere kleur dan kan je ook (natuurlijke) kleurstof gebruiken.
Heb je genoeg papier versnippert. Dan doen we het papier met veel water in een bak. Voor het beste resultaat zou je dit nu voor een nacht weg moeten zetten, heb je net als ons iets minder geduld dat kan je het ook voor minimaal 1 uur aan de kant zetten.

Giet nu het overtollige water weg (let op als je de crêpepapier heb gebruik dat kan vlekken in je kleding geven) Doe je papier mengsel in een keukenmixer of gebruik een staafmixer om het  tot een pulp te mixen. Mix tot je geen papiersnippers meer zit.

Voeg de bloemzaadjes en eventueel bloemblaadjes en confetti toe aan je papierpulp toe, wil je een keer papier maken zonder zaadjes dan kan je er ook glitters aan toevoegen. Mix alles goed door elkaar.

We gaan nu lekker kliederen! Een heerlijk klusje voor buiten, maar het kan ook gewoon binnen. Je kan je papier op 2 manieren maken we beginnen met de uitleg van je zeefraam.

 Doe in een bak die groter is dan je zeefraam ruim water en je papier pulp, schep nu met je zeefraam papierpulp op en laat het overtollige water er uitlopen. Leg je raam op de rand van de bak en druk met een doek of spons de rest van het water er uit. Hoe meer water er uit hoe sneller hij droogt. Leg een andere doek over je zeefraam en  keer hem voorzichtig om zodat je papier of de doek komt te liggen en laat hem drogen. Wil je sneller resultaat dan kan je ook met een föhn je papier wat droog blazen.

 Wil je graag je papier in vormpjes? Dan kan ook, zoek in huis naar bijvoorbeeld koekjesvormpjes, grote vormen werken het besste. Doe je pulp nu niet in een bak met water maar knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Leg je vormpje of een theedoek en druk je pulp in de vorm hoe harder je de pulp er indrukt hoe groter de kans dat hij de vorm ook blijft houden. Als je er een klein gaatje in maak met bijvoorbeeld een satéprikker kan je er later nog een touwtje door heen doen.

Laat je groei papier nu goed drogen. Is het droog, dan kan je het bewaren tot je het wilt gebruiken of weg wilt geven. Vergeet de ontvanger niet te vertellen wat ze met het groeipapier kunnen doen.

Je kunt het in een bakje met voldoende water doen, maar voor het beste resultaat leg het papier in een bak met aarde en vergeet vooral niet voldoende water te geven. Onze zaadmengsel mengen wij zelf hierdoor kan er iedere keer weer iets anders uit groeien.

Heel veel plezier.

Onze eind foto hebben jullie nog te goed, tijdens het procces kwamen wij er achter dat er ook gelamineerd papier door de versnipperaar was gegaan dus moeten wij hem nog een keer opnieuw maken.
Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Over ons

Wij zijn er voor je vanaf de eerste vieze luier, helpen je in periode "waneer mag hij eindelijk naar de basisschool", helpen die friemelhandjes bezig te houden tot dat ze bijna te oud zijn om te knutselen maar dit stiekem toch nog graag samen aan tafel doen. Mis je iets of wil je net wat anders, stuur dan gerust een mailtje.

Contact

Natuurlijk Manon 
Putterweg 46
3851 GD Ermelo
info@natuurlijkmanon.nl
+316(0)23462751

Powered by CCV Shop software webshop